Thorp

Thorp je brend kompanije Moto-Bike koja se bavi prodajom rezervnih delova i uređaja iz moto i garden programa. Thorp je predstavnik njihovog garden programa i pod ovim brendom se nalazi većina rezervnih delova, a broji i preko 24 uređaja poput kosačica za travu, trimera, testera, pumpi i ostalih uređaja za šumu i baštu.

Vizuelni identitet brenda

Za brend Thorp smo dobili tu čast da radimo kompletan brending i marketing.
Za početak smo imali zadatak da osmislimo vizuelni identitet brenda u šta spada logo, slogan, dizajn polica i propratni marketing materijal.
Sledeći korak je bio dizajn ambalaže za rezervne delove i uređaje što je bio poprilično dug prices jer thorp u svom asortimanu ima preko 1000 artikala. Za rezervne delove smo osmislili 5 univerzalnih kutija koje su odgovarale različitim veličinama artikala, dok smo za uređaje pravili zasebne unikatne kutije. Zadatak je bio osmisliti vizuelno privlačnu kutiju koja ima maksimalno iskorišćene kapacitete.

Izrada web shopa

Thorp web shop je prvenstveno zamišljen kao prezentacioni sajt, pa tek onda kao web shop. Za thorp.rs smo radili dizajn i development, a cilj mu je da se kupci i distributivni centri informišu o karakteristikama uređaja. Upravo zato je fokus bio na specifikaciji, edukativnim i how to video snimcima, na web shopu se nalazi i mapa sa mrežom prodajnih mesta tako da kupci imaju preglednost gde mogu lično da pogledaju uređaje.

Video i fotografija

Sve ovo ne bi bilo moguće da nije bilo podrške kroz gomilu fotografija i video materijala pomoću kojih smo približili kvalitet i mogućnosti uređaja. Materijali su plasirani kroz reklame, web shop, društvene mreže, a najveći fokus je bio na You Tube kanalu.

Marketing i razvoj tržišta

Ući na tržište Srbije sa uređajima uz prisustvo rezervnih delova.
Kanale koje smo koristili za marketing su: e-mail, društvene mreže (Instagram, Facebook, You Tube, viber), google u kombinaciji sa web shopom, a sve to je bilo propraćenno reklamnim materijalom, sajmovima.